galéria a képre kattintva

Hát ez a sesshin nem pont úgy alakult, ahogy terveztük, de azért jó egynehány kitűzött cél megvalósult.

Nem a terv szerint kezdődött, mert faanyag hiány van jelenleg, s hiába terveztük meg a szerszámtárolót centire, a faanyag hiány miatt a fatelepen számítógép, papír és ceruza nélkül, fejben kellett átalakítani a terveket. Ami ugye, mint tudjuk, sok kockázatot rejt magában. Aztán miután sikerült kiválogatni az anyag jó részét, nem bírtuk elhozni a teherautóval, mert egyszerűen nem fért rá, annyi anyag van, a nagy teherautó meg egyelőre nem tud feljönni a földre.

Nahát épp emiatt a hétvégén vettünk 160 db kis méretű vasúti talpbetont, amit majd az útba fogunk berakni, hogy kritikus helyeken könnyebb legyen feljönni a földre, mégha sár is van.

A lényeg, a faanyag nagy része leszállítva, 160 db talp felpakolva, lepakolva – ami azt illeti látványra nem tűnik soknak ez a 160 talpbeton, de 5 forduló + garantált izomláz. (az autóra egyszerre csak 30-at lehet feltenni, nem bír el többet).

Közben megjött jóadag komposzt is, így a kert is szépült, plusz karók is kerültek a palánták mellé!

Felállt az 50m2-es sátor is, betontalpakkal rögzítve, hogy ne fújja el a szél. A kisebbik sátor is áll, jelenleg tárolóként használjuk.

A következő sesshinen végre megépítjük a tároló házikót és a padozatot a nagyobbik sátorba, hogy már lehessen ülni. (30-an fognak elférni!)

Amúgy ha valaki nem tudná elképesztően nehéz kivízszintezni a talajt, hogy az épület vízszintesen álljon, s a sarkok is derékszögek legyenek!

Aztán elkezdtük (Jion-Béci, Gergő, Viktor) a kútakna alapozását is.

Fukuden (Rozó) pedig mindkét nap okayuval kedveskedett a szanghatagoknak, és azért volt egy titkos erőforrás is a nagy erőfeszítést végzőknek Máté kolbászos lecsója. Hát hiába, kell néha a kolbász is, az emeli a talpbetont.

Gergő pedig vett a szanghának egy istenkirály fűkaszát! Annyira állat, hogy elgondolni sem tudjátok mennyire hasznos és szuper. Azzal már elkezdtük a bogáncsot írtani. Ha valaki nem tudná, a bogáncsnak legalább 2 ujjnyi vastag szára van, és marha nehéz irtani, kézi kaszával lehetetlen is, a másik érdekessége, hogy amilyen szúrós, annyi víz van benne. A vágás során permeteztek belőle a vízcseppek, tárol egy csomó vizet, s ebben a  tekintetben hasonlít a kaktuszra, és a szamáron kívül más állat nem képes megenni. Micsoda nyelve lehet egy szamárnak!

Kategória: Sosei

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?