Csodálatos dolgok történtek ma! Elkészült az első fűszerspirál, megtelt az első paradicsomos ágyás és megindult az öntözés.

A szép, erős paradicsomokat és néhány chilit Gergőtől kaptuk, otthon nevelte őket. A palánták mellé sarkantyúka és citromos bazsalikom is került védőnövényként. Utóbbitól kimondottan a poloskák távol tartását reméljük, a klímaváltozás következtében ugyanis az elmúlt 4-5 évben gyakorlatilag berobbantak a kertekbe, évente több nemzedékkel, hatalmas károkat okozva. Egyébként van több olyan poloskacsalád is, amelyik nekünk dolgozik, mert ragadozó és pl. levéltetvet eszik, de az újonnan megjelenő fajok a növényi nedveket szívogatják és egyelőre nincs itthon természetes ellenségük. A citromos bazsalikomnak viszont a szagát sem bírják 🙂

Elkészült az első fűszerspirál (kettő lesz), és be is ültettük. Egyrészt szép, megtöri az ágyások katonás rendjét, valamint így kis helyen sok, különböző igényű fűszert termeszthetünk.

Megkezdtük a gravitációs elven működő öntözést: a tartály magasabban van, a víz “leközlekedik”.

A két hete vetett répa (hagymával a répalégy ellen, és némi céklával és körömvirággal) szépen megkelt, így végül is hasznunkra vált az a rengeteg eső.

Kategória: Sosei